E achter B rijlessen Haarlem

Ook voor een aanhangwagenrijopleiding in Haarlem en omgeving, kunt u bij ons terecht. Door middel van een intakeles bepaalt de instructeur welke vaardigheden aanwezig zijn. Aan de hand hiervan wordt - na aanvraag van het praktijkexamen – de opleiding gepland in een aantal dagdelen. Uw docent BE is Dennis Goes. Dennis geeft geen eendaagse cursussen maar verdeelt de opleiding over meerdere dagen in lesblokken van 2,5 uur, omdat de lesstof dan veel beter verwerkt wordt. De slagingskans neemt hierdoor behoorlijk toe.

BE-Combinatie

De opleiding wordt gegeven in een Skoda Yeti met een tandem-asser als aanhangwagen. Deze combinatie voldoet uiteraard aan de CBR-eisen, en is qua afmeting en gewicht zeer geschikt om de kandidaat voor te bereiden op de dagelijkse praktijk.

Inhoud cursus

Naast het leren aan- en afkoppelen van de aanhangwagen en verschillende oefeningen in achteruitrijden met de combinatie wordt er aandacht besteed aan de specifieke vorm van verkeersdeelneming met een combinatie. Het leren werken met buitenspiegels en een verminderd gezichtsveld vereist oefening. Door vooruitzien en vooruitdenken, en door verkeersinzicht moet er bijvoorbeeld ook gezorgd worden voor ruimte om bochten te kunnen nemen en kruispunten over te steken zonder andere weggedeelten te blokkeren.

Deze opleiding sluit aan op de eisen voor het praktijkexamen van het CBR, maar besteedt ook aandacht aan ‘Het Nieuwe Rijden’. Dit is een energiezuinige manier van autorijden waarmee tevens besparingen tot zo'n 10% kunnen worden bereikt op schade- en onderhoudskosten. En: een betere rijstijl en minder schade dragen bij aan een positief bedrijfsimago.

BE-rijbewijs voor beginnende bestuurders

De E achter B-opleiding kan heel goed direct na het behalen van het rijbewijs B gedaan worden, doordat het lesmodel nog vers in het geheugen ligt. Bovendien zorgt de aanvullende opleiding voor een extra stuk rijvaardigheid die ook ten goede komt aan het rijden zonder aanhangwagen.

Wilt u weten of u dient te beschikken over het BE-rijbewijs, kijk dan op de website van de rijksoverheid voor alle regelgeving.

Ook bieden wij zeer verfrissende Caravan Trainingen aan,  voor een veilig begin van de vakantie!

Meer weten?  mail of bel  023 - 533 99 75