023 - 533 99 75
  • 14446403651auto-goes-bbonstra.jpg
  • 14168380901opfrissertje.jpg

Opfriscursus

Als je al een tijdje geleden je rijbewijs gehaald hebt, maar je je toch niet zeker genoeg voelt om zelfstandig de weg op te gaan, kun je bij ons in opfrislessen doen in Haarlem en omgeving. Je bepaalt dan in overleg met de instructeur hoeveel lessen je gaat volgen, en welke onderdelen in elk geval aan bod moeten komen. (Bijvoorbeeld invoegen op de autosnelweg of parkeergarages.) Door je op een ontspannen manier vertrouwd te maken met de situaties die je nu nog moeilijk of spannend vindt, krijg je (weer) plezier in het autorijden en durf je het weer aan om zelfstandig de weg op te gaan.

Ook als je bent gestopt met autorijden, vanwege rijangst, kun je bij ons terecht. Kijk voor meer informatie op de pagina Rijangst.

Onze opfriscursussen worden gegeven in Haarlem en omgeving. Mocht je verder uit de buurt wonen, dan is het mogelijk om op een punt af te spreken dat goed voor jou en ons bereikbaar is, zoals het station.

 

Hieronder vind je enkele reacties van leerlingen. Ze vertellen hun ervaringen toen ze na het afronden van de opfris- of rijangstlessen met de auto de weg opgingen. 

 

"nou het gaat goed hoor. Ben de auto niet meer uit te slaan... Nee, dat is wat overdreven, maar het gaat wel echt heel goed." ... "En het belangrijste is dat ik het inmiddels ook heel leuk ben gaan vinden om te rijden en een enorm gevoel van vrijheid voel daardoor. Nogmaals, dat was me zonder jou echt niet gelukt!
Groetjes, L."

------------------------------

"Ha Annemiek, Nogmaals dank voor de goede lessen. Ik had nooit verwacht dat ik autorijden leuk zou gaan vinden. Ben echt gemotiveerd te blijven rijden.
Tot ziens, A."

------------------------------

"Zoals beloofd, een mailtje van mij! Bijna 2 maanden geleden deed ik rijexamen in jouw bijzijn en ben ik geslaagd. Na een weekje wachten op het daadwerkelijke papiertje (nou ja, een plastic kaartje), kon ik de weg op. De eerste keer was best spannend en erg wennen aan een andere auto. Maar nu...rijd ik met veel plezier! " ...

------------------------------

"Eigenlijk ben ik tijdens het rijden totaal niet bang en rij ik zelfverzekerd. Het enige dat nog wat lastig gaat, is het inparkeren...Tjezus, fileparkeren is geloof ik iets dat je eerst 100 keer fout moet doen voordat het lukt. Al met al ben ik dolgelukkig dat ik doorgezet heb, dat ik het examen de derde keer gehaald heb en dat ik nu ervaar hoe lekker het is om te mogen rijden!
Groetjes, I."