Rijles voor mensen met een beperking

Autorijschool Goes & Boonstra regio Haarlem biedt ook rijlessen aan voor mensen met een lichte lichamelijke of visuele beperking. Onze auto is geschikt voor het sturen met één arm, voor gasgeven en remmen met het linkerbeen en voor mensen die halfzijdig verlamd zijn.  De auto met automatische versnellingsbak is namelijk voorzien van een extra gaspedaal aan de linkerkant. Als dit pedaal gebruikt moet worden, kan het pedaal aan de rechterzijde worden weggeklapt.
Daarnaast kan ook de richtingaanwijzer worden verlengd, zodat richting aangegeven kan worden met de rechterhand.

De auto kan worden ingezet voor rijlessen ten behoeve van het rijexamen en is ook beschikbaar voor de rijtesten medische geschiktheid, die worden afgenomen door het CBR, en voor de lessen ter voorbereiding daarop.

Visuele beperkingen

Ook met een visuele beperking kunt u in bepaalde gevallen bij ons terecht. Denk aan gezichtsveldbeperkingen, glaucoom, albinisme of nystagmus. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op. Bij een gezichtsscherpte lager dan 0,5 is autorijden niet toegestaan. Het is echter mogelijk dat u in aanmerking komt voor een Bioptische TeleScoop.
Wij zijn door Visio gecertificeerd u hiermee te leren autorijden, nadat u het voortraject bij Visio succesvol heeft doorlopen. Kijk hier voor meer informatie.
Daarbij hebben onze instructeurs ook een training gevolgd voor en ervaring opgedaan met leerlingen met autisme, ADHD /ADD of een verstandelijke beperking. Wij geven inmiddels met veel plezier al jarenlang les aan leerlingen die om allerlei verschillende redenen speciale aandacht nodig hebben.
En ook leerlingen met een beperking zijn bij ons aan het juiste adres voor het behalen of behouden van het rijbewijs.

Regio Haarlem

Onze rijlessen worden gegeven in Haarlem en omgeving. Mocht u verder uit de buurt wonen, dan is het mogelijk om op een punt af te spreken dat goed voor u en ons bereikbaar is, zoals het station.