023 - 533 99 75

Rijles voor mensen met een beperking

Autorijschool Goes & Boonstra biedt ook rijlessen aan voor mensen met een lichamelijke beperking. De auto met automatische versnellingsbak is namelijk voorzien van een extra gaspedaal aan de linkerkant. Als dit pedaal gebruikt moet worden, kan het pedaal aan de rechterzijde worden weggeklapt.

Daarnaast kan ook de richtingaanwijzer worden verlengd, zodat richting aangegeven kan worden met de rechterhand. 

De auto kan worden ingezet voor rijlessen ten behoeve van het rijexamen.  Maar de aangepaste lesauto is ook beschikbaar voor rijtesten die worden afgenomen door het CBR of de lessen ter voorbereiding daarop.
Ook met een visuele beperking kunt u in bepaalde gevallen bij ons terecht. Bijvoorbeeld bij de voorbereiding op de rijtest indien een deel van het zicht is weggevallen. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op.

Bij een gezichtsscherpte lager dan 0,5 is autorijden niet toegestaan. Het is echter mogelijk dat u in aanmerking komt voor een Bioptische TeleScoop.
Wij zijn door Visio gecertificeerd u hiermee te leren autorijden, nadat u het voortraject bij Visio succesvol heeft doorlopen.  Kijk hier voor meer informatie.

Onze instructeurs hebben ook een training gevolgd voor en ervaring opgedaan met leerlingen met autisme, ADHD en ADD. 

Wij geven inmiddels met veel plezier al jarenlang les aan leerlingen die om allerlei verschillende redenen speciale aandacht nodig hebben. En ook leerlingen met een beperking zijn bij ons aan het juiste adres voor het behalen of behouden van het rijbewijs.

Onze rijlessen worden gegeven in Haarlem en omgeving. Mocht u verder uit de buurt wonen, dan is het mogelijk om op een punt af te spreken dat goed voor u en ons bereikbaar is, zoals het station.